Börja spela vattenpolo

Tycker du det låter intressant att börja spela vattenpolo? I så fall finns det några olika vägar som du kan ta. De flesta börjar inte med vattenpolo på en gång utan går över från en annan vattensport. Det vanligaste är simning. Dock kan du självklart börja med vattenpolo på en gång om det är vad som intresserar dig. Det underlättar så klart om du kan grunderna i simning men det är absolut inget krav.

Möjlighet för barn

Har du ett barn som är mellan 8 och 12 år? I så fall har de möjligheten att spela vattenpolo i något som kallas för Poolkampen. Det är en lite enklare variant av vanlig vattenpolo som lämpar sig för barn. Planen man spelar på är mindre och man är inte heller lika många spelare som man normalt är. Det är en bra början för barn. De får känna på sporten i lugn och ro utan någon press. En fördel med vattenpolo är att det inte krävs så mycket utrustning. Det krävs bara badkläder, en simmössa och simglasögon. Det går alltid att hitta billigt begagnat eller i lågprisbutiker.

Spela med vänner

Om du bara vill spela för skojs skull och inte så seriöst kan du alltid försöka dra ihop ett kompisgäng och arrangera en liten miniturnering. Kanske har någon bekant en pool som ni skulle kunna vara i? Sedan är det bara att fixa en boll och något som kan fungera som mål. Det behöver inte vara så avancerat utan enbart för skojs skull. Om ni vill kan ni på förhand bestämma ett pris så ni har något att spela om. Se till att alla är på det klara med reglerna innan ni börjar. Om någon inte vill delta kan denne fungera som domare och räkna målen samt hålla koll på den totala ställningen.