Fördelarna med vattenpolo

Vattenpolo är en sport med anor på över 150 år som dock inte är så vanlig att utöva här i Sverige. Det har vissa anledningar. Den är fysiskt krävande, vilket kan avskräcka vissa och det kan ibland vara svårt att hitta några att spela med. Men om man letar lite så bör det inte vara särskilt svårt att hitta en förening som kan hjälpa en att komma igång med sporten. Man lär förmodligen upptäcka ett antal fördelar med den.

Spänningen

I vattenpolo går det snabbt, vilket gör det både roligt att titta på men framför allt att utöva. Bollen passas hela tiden vidare och spelet håller en hög fart. Närkontakt kan förekomma och det gäller att slänga sig på bollen så snabbt som möjligt. Därmed blir det en träningsform som är mycket roligare och mer spännande än att bara simma längder fram och tillbaka, eller lyfta vikter upp och ner.

Vattenpolo är också en spännande åskådarsport, just på grund av det höga tempot. Har ett lag bollen i mer en trettio sekunder utan att göra mål får det andra laget en frispark, vilket garanterar att det alltid händer något. Numera kan man även betta på battenpolo, vilket gör professionell vattenpolo mer spännande och intressant att följa.

Träningen

Vattenpolo är fysiskt krävande, men man bör inte avskräckas av det. Likt allt annat kommer man snabbt bli bättre och uthålligare ju mer man tränar. Vattenpolo ger mycket bra träning, både för konditionen, styrkan och den allmänna uthålligheten. Sporten övar också upp bollsinnet och förmågan att samarbeta. Man kommer både bli en duktig simmare och en duktig lagspelare.

Den sociala delen

Att vara del av ett lag eller ett team ger ett socialt sammanhang. I sina nya lagkompisar finner man ofta goda vänner, och man stärks mycket som grupp genom att göra saker tillsammans och gå igenom både med- och motgångar.